سریع ترین دوربین دنیا که 10 تریلیون فریم در ثانیه ثبت می نماید
به گزارش کاناداکو، وب سایت فارنت - ابراهیم چهاردولی: امروزه دوربین گوشی های ما قابلیت ثبت 120 یا 240 فریم بر ثانیه را دارند. بعضی تجهیزات پیشرفته تر تا هزاران فریم بر ثانیه را ثبت خواهند کرد. اما محققین Caltech و INRS پیروز شده اند سریع ترین دوربین دنیا را فراوری نمایند. این دوربین قادر است 10 تریلیون فریم بر ثانیه را ثبت کند. این مقدار سرعت امکان ثبت برخورد بین نور و ماده را دارد.
سال پیش، یک تیم سوئی توانست سریع ترین دوربین دنیا را خلق کند و این دوربین 5 تریلیون فریم بر ثانیه ثبت می کرد. رکورد قبلی هم 4.4 تریلیون فریم بر ثانیه بود. عموما وقتی یک رکورد ثبت می گردد، دوربین بعدی کوشش می نماید که رکورد را دوبرابر کند. بعلاوه رزولوشن تصاویر در دوربین تازه بالاتره رفته و می توان ذرات را در اندازه نانو مشاهده کرد.
برای به کار انداختن سریع ترین دوربین دنیا، تیم محققین از تکنیک ثبت تصاویر فشرده (CUP) استفاده کردند. در این تکنیک امکان ثبت 100 میلیارد فریم بر ثانیه وجود دارد. 100 میلیارد عدد بالایی است اما توانایی ثبت ذرات را ندارد. برای ثبت ذرات باید به مقیاس فمتوثانیه دست یافت. فمتوثانیه، یک کوادریلیون ثانیه یک بیلیارد ثانیه است.
خب ادامه کار محققین چه بود؟ محققین برای ادامه کار از دو دوربین استفاده کردند. یکی که در مقیاس فمتوثانیه قادر به ثبت تصویر است و دوربین دیگری یک دوربین ایستا بود. تصاویر وارد یک سیستم انتقال داده شدند که Radon نام دارد. محققین مجموعه این سیستم را T-CUP نام گذاری کردند. لیهونگ وانگ از اعضای اصلی این تحقیق می گوید:
ما می دانستیم که اگر از یک دوربین با مقیاس فمتوثانیه بهره بگیریم، کیفیت تصویر محدود خواهد بود. پس برای بهتر کردن کیفیت، تصمیم گرفتیم که دوربین دیگری را اضافه کنیم که تصویری ثابت ثبت کند. تصویر این دوربین با تصاویر فمتوثانیه ای دوربین دوم ترکیب خواهد شد. حاصل کار یک ده ها تریلیون تصویر با کیفیت است.
برای اولین تست، سریع ترین دوربین دنیا پیروز شد که پالس نور لیزر را ثبت کند. 25 تصویر ثبت شد که هر کدام 400 فمتوثانیه با هم اختلاف داشتند. با این تصاویر، تیم تحقیقاتی می توانست تغییرات در شکل پالس نوری را مشاهده کند. اندازه و بعلاوه زاویه برخورد با سطح همگی معین بود.
سریع ترین دوربین دنیا به ما امکان نگاه به دنیای سریع فیزیک را خواهد داد. می توانیم اشکال و ذرات را با دقت بیشتری مطالعه کنیم. بعلاوه تیم تحقیقاتی اعلام نموده که میخواهد قدرت این دوربین را به بیش از 10 تریلیون فریم بر ثانیه برساند.
پ
منبع: برترین ها